Projekten

Aqua-Experience KYMO uit Breda heeft, na een succesvolle en geslaagde crossover naar SSI, Fred Overwater benaderd voor advies bij het inrichten van de duikwinkel.

Eigenaar Twan Donkers:
"Op advies van Fred hebben wij de inrichting aangepast en zijn wij overgestapt naar het 'Total Diving System' principe. Wij werken binnen onze duikwinkel nu met 3 paspoppen (mannequins) en ervaren het succes van deze filosofie. Wij bedanken Fred voor zijn enthousiasme, vakkundig inzicht en zeer onderbouwde adviezen. Indien nodig zullen wij Fred zeker weer benaderen."

 

GoDive Experience Friesland uit Oudeschoot, eigenaar Gregor Maas verteld het volgende.

In november 2010 had een collega duikinstructeur mij redelijk overtuigd van het SSI lessysteem. Nog een beetje sceptisch wandelde ik in november binnen en maakte kennis met Fred Overwater. Wat hierna gebeurde is moeilijk te beschrijven, zelden iemand ontmoet die met zoveel passie over het SSI systeem kan praten, en wat veel belangrijker is dan woorden, het waren geen verhaaltjes maar het werkt echt. In twee dagen heb ik de crossover gedaan bij Fred en zowel de eerste als tweede avond zat mijn hoofd vol met ideeen over hoe ik zaken zou gaan aanpakken.

Inmiddels ben ik een jaar verder en vanaf de eerste week na de crossover bleken zijn woorden waar, niet alleen op les technisch gebied maar ook op het verkoop technisch vlak en bij het inrichten van een winkel. Ook mijn SSI Dive Control Specialist Instructor seminar afgerond door een complete SSI ITC mee te draaien, ook op dit gebied laat Fred zich zien als coach en weet hij mij wederom zeer sterk te motiveren. Intussen heb ik ook een SSI Specialty Instructor pakket geboekt bij Fred.

Voor mij is het eigenlijk heel duidelijk, kennis binnen de duikbranch vertaald zich in de persoon Fred Overwater, moeten we koesteren en daar waar maar enigszins mogelijk is gebruik van maken. Ik dacht dat de grootste duizendpoot 33 cm was, maar ik heb me vergist, ze worden ministens 1.80 meter.

 

Diveworld in Enschede van Jan, Arjan en Corne Ligtermoet.

Jan, Arjan en Corne gaan nog een tekst aanleveren.

Voor Diveworld te Enschede in totaal verzorgd, 5 personen SSI OWI, 2 personen SSI DCSI en 2 personen SSI SCRI.

 

Hans Meijer van Euro Diving in Almere.

Wij kennen Fred al jaren als medewerker van SSI Benelux en als Instructor Trainer.

Ook hebben wij in onze winkel de nodige veranderingen doorgevoerd zoals een paar met het Total Diving System uitgeruste poppen. Dit concept blijkt prima te werken.

Onlangs gaven 2 van onze DiveCons aan verder te willen binnen SSI en een ITC te willen volgen. Logisch dus dat Fred hiervoor werd benarderd omdat we wisten hoe enthousiast en gedreven hij is.

Na een paar pittige sessies waarbij duidelijk bleek dat Fred de materie volledig beheerst en vooral veel enthousiasme uitstraalde was het eindresultaat dat beide kandidaten zich nu vol trots SSI Open Water Instructor mogen noemen.

Wij willen Fred heel hartelijk bedanken voor zijn enorme inzet en wijze adviezen en wensen hem het allerbeste voor de toekomst.

 

Robert Grooters van Blue Voyage te Scherpenisse.

Na jarenlang als Duikcentrum alleen met PADI actief te zijn bleek het SSI concept beter bij ons aan te sluiten. De cross-over naar SSI zou verzorgd worden door Fred Overwater. Wij kenden Fred al als een deskundig vraagbaken tijdens zijn werk bij SubGear/SSI. Fred stond ons altijd goed te woord en als hij niet direct een oplossing had ging hij er direct mee aan de slag wat altijd tot een tevreden resultaat heeft geleid. Wij waren dan ook blij dat Fred deze cross-over voor ons ging verzorgen.

Op 18 januari 2013 was het dan zo ver. Wij waren op voorhand al redelijk enthousiast over het SSI concept en Fred heeft daar nog een hele grote schep bovenop gedaan. Fred heeft zeer goed kennis van zaken en wist dit ook op zeer levendige en boeiende wijze over te brengen. De sfeer tijdens de cross-over was zeer goed en dat was zeker ook te danken aan te tomeloze inzet van Fred. Met de uitleg van Fred erbij zijn wij direct zeer goed kunnen starten met het SSI concept.

Wij danken Fred hartelijk voor zijn inzet en hebben inmiddels al afspraken gemaakt voor o.a. de Scuba Ranger Instructor opleiding.

 

Rebecca Verwijs van Duikcentrum Amersfoort Noord te Amersfoort.

Ik heb leren duiken in 2011 in Vietnam en was meteen verslaafd. Na daar een aantal maanden gewerkt te hebben als SSI Divecon en NDL instructeur (Russische duik federatie) riep te plicht van het studeren weer en was ik genoodzaakt terug naar Nederland te komen. Eenmaal terug in ons koude kikkerlandje kwam ik bij toeval een vacature voor duik professionals bij duikcentrum Amersfoort Noord tegen. Na gesprek kwamen we eruit dat ik me om zou laten scholen door Fred van NDL instructeur tot SSI OWI en omdat ik bekend was met de SSI filosofie konden we gelukkig probleemloos door het materiaal heen. Waar ik in Vietnam voornamelijk een hoop chaos gewend was moest ik even wennen aan de gestructureerde manier van werken van Fred, op een goede manier. Het was me duidelijk wat er van me verwacht werd en hoe ik bepaalde dingen moest aanpakken. Je kunt dingen beter meteen goed aanleren dan dat je al zelf fout begint, en dat vergt redelijk wat oefening en gewenning, zeker aangezien Vietnam alweer een tijdje geleden was. Wat ik echt waardeerde tijdens de X-over was het vertrouwen van Fred zijn kant. Er werd de tijd genomen en duidelijk reflecteert over de gedane oefeningen. Overal zit een bepaalde gedachten gang achter en als je die eenmaal door hebt dan valt de rest ook allemaal wel mee. Ik wil Fred bedanken voor het structuur terug brengen in m’n duiken en me meer zelfvertrouwen te geven als duiker en instructeur.

 

Frank van den Oetelaar van Duikwel te Apeldoorn.

Begin 2012 heb ik de duikwinkel Duikwel overgenomen. Fred was eerder altijd actief als SSI IT bij onze duikvereniging. Hierdoor was Fred al een bekende van mij. Hij heeft mij prima geholpen met adviezen hoe een nieuwe winkel in te richten. Op advies van Fred hebben wij deze ingericht met Total Diving / Snorkeling systemen op paspoppen.

Na in 2012 begonnen te zijn aan mijn Dive Control Specialist opleiding besloot de SSI IT van onze vereniging ermee te stoppen. Het was voor mij dan ook geen moeilijke keus om hier bij Fred mee verder te gaan. Hij heeft mij perfect begeleid en de puntjes op de i gezet. Ik ben red daarom ook dankbaar dat ik in november 2013 mijn DCS brevet heb mogen behalen.

Wij bedanken Fred voor zijn goed onderbouwde adviezen en uiteraard ook als SSI IT voor de opleidingen. Mocht ik in de toekomst besluiten om ook voor Open Water Diver Instructeur te gaan dan zal ik deze opleiding zeker bij Fred doen.

 

Marcella Luiken van Blue Voyage Diving te Scherpenisse.

Bij Blue Voyage Diving ben ik begonnen met duiken. Vanuit daar veel meegekregen van de cross-over van PADI naar SSI, we werden hier wel echt enthousiast voor gemaakt. Kort na de cross-over van instructeurs en duikprofessionals werd ik gevraagd om aan te sluiten bij de opleiding tot Scuba Ranger Instructor. Ik ben dol op duiken, gek van kinderen en met een achtergrond als Kinder- en Jeugdpsycholoog ervaren op het gebied van werken met kinderen. Voor mij was het een ideale combinatie en de mogelijkheid om mijn verschillende passies met elkaar te kunnen combineren, dus ik was meteen enthousiast.
Als “gewone” duiker mocht ik nu nog meer gaan leren op het gebied van duiken en lesgeven. Dat is toch wel even wat anders dan gewoon lekker je duiken maken! Door de anderen die de cross-over al hadden gedaan bij Fred was ik voorbereid op een enthousiaste man, met veel kennis in huis, dus ik was vastbesloten hiervan te profiteren en zoveel mogelijk te leren.
De opleiding kreeg ik in juli 2013, algauw merkte ik dat Fred met een ongelofelijke passie kon vertellen en heel erg veel kennis op de juiste manier kan overdragen. Mijn collega’s hadden geen woord gelogen. Vanuit eigen ervaring krijg je tijdens je opleiding, naast heel veel kennis en praktische informatie, positieve feedback waar je wat mee kunt. Daarnaast krijg je gelijk de kans om deze feedback praktisch toe te passen. Door het enthousiasme, de kennis en de passie die hij uitdraagt heb ik ontzettend veel kunnen en mogen leren. Ik ben dankbaar dat ik op deze wijze van fanatiek duiker kon doorgroeien naar duikprofessional.
De opleiding heb ik in zijn geheel als zeer positief ervaren, ik kan daarom iedereen aanraden gebruik te maken van de kwaliteiten die Fred te bieden heeft!

 

Sebastiaan Tutert van Duikcentrum Zwolle te Zwolle.

Ik heb een seminar bij Fred gevolgd om SSI Shark Diving Instructor te mogen worden. Het was een zeer geslaagde dag! Fred is inhoudelijk qua kennis van in dit geval "Shark diving" heel sterk, maar ook in vraagstukken betreffende marketing en management in z'n algemeenheid. Vol enthousiasme en passie werd ik meegenomen in de bijzondere wereld van haaien. Ik heb veel handvatten gekregen om mijn eigen cursisten een totaal programma te kunnen aanbieden waarbij rekening gehouden wordt met de diverse leerbehoeften van de individuele cursist. Ook de ontvangst en verzorging gedurende de dag waren erg goed.

 

We are Eva and Urtus owners of the Dive Center Scuba Alegre - Costa Brava - Spain.

And we just want to make a quick note to say something about Fred Overwater who has been working with us for the last 2 months (july and august 2015). Despite he is an SSI Trainer, we hired him to work as an Instructor, because this is want we need, and we would like to remark that he did his job with passion, 100% SSI attitude, professionality and hard work. 

We also learned a lot about him personal and professional, so we can only say BIG Thanks to Fred!! The doors of Scuba Alegre are wide open for you, so come back soon!

 

Nadat Anton van Balgooy, GoDive Experience Emmen die zelf al menig  jaren actief is in duikwereld, ons als NAUI instructeurs had gevraagd om een na te denken over een cross over te doen hebben we contact gezocht met Fred Overwater. Dit omdat we erg veel positieve berichten hadden gehoord over zijn enthousiasme voor SSI. Na dit contact hebben we besloten om deze cross over bij Fred te gaan doen. Ik kan jullie vertellen dat het voor ons een goede keuze is geweest om dit daadwerkelijk te hebben gedaan Fred is een man met zoveel passie voor de duiksport en zeker voor SSI . Hij heeft zijn enthousiasme en motivatie voor de keuze van SSI erg goed aan ons over gebracht en wij zijn dan ook erg blij dat we dit hebben gedaan. Ook heeft hij ons zeer belangrijke tips gegeven inzake verkoop van onze materialen en hoe we onze uitstraling van de duikschool nog meer zouden kunnen verbeteren door kleine wijzigingen aan te brengen.

Door zijn enthousiasme en goeie tips en trucks zijn we denken we weer een stap verder gekomen in onze eigen ontwikkeling als dive professional en duikschool. Wij hebben dan ook direct besloten om het Scuba Ranger verhaal op te pakken en zijn ook hiervoor door Fred Overwater als instructeur voor gebrevetteerd. 

Wij (Maurice Arends , Harold Jeuring en Jan Roelfsema) willen dan ook Fred enorm bedanken voor de boost die hij ons heeft gegeven.    

 

Namens Duikcentrum Li-Divng in Alphen heeft Jegu Li een cross over naar SSI gedaan. Zelf al jaren actief als duikinstructeur bij WOSD geeft hij aan dat hij dit weekend veel heeft geleerd van Fred Overwater. Hij heeft de cross over als zeer prettig ervaart en raad andere ook aan om een cross over van/naar SSI te doen bij Fred. De eigenaren Jegu en Diego Li van Duikcentrum Li-Divng hebben van Fred ook een aantal tips en trick geleerd betreft de verkoop van materialen, maar ook in de organisatie van het duikcentrum. Wij bedanken Fred voor een leerzaam weekend. 

 

Ron Michels, Richard van Peer en Sebastiaan Tutert van Duikcentrum Zwolle. Vandaag een erg leuk en leerzaam "Scuba Ranger Instructor" seminar gehad van Fred.Duikles geven aan kinderen verschilt toch echt van duikles aan volwassenen. Fred heeft ons op een enthousiaste en professionele wijze vertelt hoe wij Scuba Rangers kunnen opleiden en behouden als duikers voor de toekomst. Duiken met kinderen moet veilig. maar vooral leuk en cool zijn! Kinderen zijn de toekomst.

Vol enthousiasme zijn we meegenomen in lesplannen, organisatie van het gehele programma, creatieve ideeën voor de Scuba Rangers-club, te gebruiken materialen en didactische vaardigheden.

Het was een zeer complete dag die op een toegankelijke gezellige en laagdrempelige wijze werd aangevlogen.

 

Steven Stegeman SSI AI (voorheen DCS) van Diveworld in Enschede. Ik heb onlangs twee seminars bij Fred gevolgd om lesbevoegdheid te krijgen voor de nieuwe SSI ecology specialties Sea Turtle en Coral Identification. Eerder heb ik me ook al door Fred laten opleiden om Fish Identification te mogen geven. Tijdens de leuke en leerzame dag die plaatsvond bij mijn eigen duikcentrum heb ik van elke specialty een aantal hoofdstukken gepresenteerd. Daarna werd aandacht besteed aan kennis, presentatie skills en ideeën uitgewisseld om deze nieuwe specialties op een leuke interactieve manier aan cursisten aan te bieden! Eem geslaagde, leuke leerzame dag en voor mij als AI de ideale gelegenheid om wat meer lesbevoegdheid te krijgen!

 

Bij GoDiveXperience Friesland een Cross Over verzorgd, voor Martijn Klijnstra. Dit weekend een Instructeurs-crossover van PADI naar SSI gedaan, gegeven door Fred. Twee dagen vol met nuttige en boeiend informatie, gekregen op een prettige manier! Fred; bedankt :-)

 

Cross Over bij GoDiveXperience nu voor Yannick Antoine. Vandaag heb ik mijn SSI Instructor Crossover afgerond! Ik ben nu dus ook officieel een SSI Specialty instructor! Ik kijk er erg naar uit om deze instructor rating in de praktijk toe te passen het komende jaar! Fred Overwater Gregor Maas Bedankt voor de twee gezellige dagen!